Arka ve ön kısmında çeşitli özellikteki kovaların yer aldığı loder, kazma ve yükleme gibi işlemlerin yapılmasına olanak tanır.
Loder nedir sorusu, özellikle iş verimliliği arzu eden kişilerin cevabını merak ettiği sorular arasında yer alır. Arka ve ön kısmında çeşitli özellikteki kovaların yer aldığı loder, kazma ve yükleme gibi işlemlerin yapılmasına olanak tanır. Yenilikçi bir hareket kabiliyetine sahip olan iş makinesi, yüksek performansla çalışır. Bu nedenle başta inşaat sektörü olmak üzere birçok sektörde kullanılır.
Loder Ne İşe Yarar?
Loder son derece avantajlı bir iş makinesidir. Kazma ve yükleme işlemlerinin gerçekleştirilmesini mümkün kılan kovalarıyla loder, birçok işin pratik bir şekilde yapılmasını sağlar. Loder nedir, ne işe yarar sorusu kapsamında genel olarak şu şekilde maddeleme yapılabilir:
- Arka kısmında yer alan kova sayesinde kazma işinde kullanılabilir.
- Ön kısmındaki kova kazma işleminin yanı sıra düzleştirme ve yükleme amacıyla da kullanılabilir.
- 180 derecelik hareket kabiliyeti, loder’in taşıma işlerinde de rahatlıkla kullanılmasına olanak tanır.
- Kısıtlı alanlarda yenilikçi bir şekilde hareket etme özelliğine sahiptir.
Loder Kullanım Alanları
Loder, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. İş makinesi, temel olarak inşaat sektöründe tercih edilir. Sektörde işin başlangıcından sonuna kadar farklı işlemlerde kullanılması olanaklıdır. Küçük ya da büyük şantiyelerde kazma, taşıma ve yükleme işlemlerini gerçekleştirir. Bunun yanı sıra yol yapım çalışmalarında tercih edilir. Gıda fabrikaları, hafriyatların yüklenmesi, peyzaj ve şehir planlama çalışmaları; loder kullanım alanlarına örnek olarak verilebilir.
Bekoloder Nedir?
Bekoloder, “kazıyıcı, yükleyici” olarak Türkçeye çevrilebilen bir kelimedir. Bekoloder, kazıyıcı özelliği de sahiptir. Yükleme yapılmasını mümkün kılan kepçe, kazıcı fonksiyonu bulunan ekipman; bekoloderin farklı alanlarda yenilikçi bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Loder İş Makinasının Faydaları Nelerdir?
Loder nedir, faydaları nelerdir sorusu kapsamında genel olarak şu hususlar ön plana çıkar:
- Zamandan tasarruf sağlar.
- Maliyet tasarrufu sağlar.
- Yenilikçi bir şekilde kullanımı mümkün kılar.
Loder (Yükleyici) Çeşitleri Nelerdir?
Paletli loder, lastik tekerli loder; iş makinesinin çeşitleri arasında yer alır. Her iki loder türü de kazma, taşıma ve yükleme işlemlerinde kullanılır.
İş Makinesi Değerleme
İş makinesi değerleme, iş makinelerinin tüm özelliklerinin incelenmesi ve raporlanması olarak tanımlanabilir. Bu işlemler sonucunda iş makinesinin gerçek değeri tespit edilir.